
רובינו מרגישים לעתים תחושות של ביישנות או מתח במצבים חברתיים, אבל אצל חלק מהאנשים מדובר בחרדה של ממש. חרדה חברתית מתבטאת בפחד עוצמתי מלהיות מבויש, נשפט, מובך או מושפל לפני אחרים, ומובילה להימנעות מאינטראקציות חברתיות, יציאה מהבית ואפילו הליכה לעבודה. עבור אדם הסובל מחרדה חברתית, פעילויות יומיומיות כמו השתתפות במפגש חברתי, דיבור לפני קהל ואפילו סתם שיחת חולין, עלולות להיות מאתגרות ומלחיצות מאוד. כמו שהאדם זקוק לצרכים בסיסיים כמו מזון וקורת גג, כך הוא זקוק לשייכות ולקבלה חברתית. לכן, הפחד מלהרגיש לא שייך או לא מקובל, הוא פחד קיומי של ממש.
לרוב קשה להתמודד לבד עם חרדה חברתית, ולכן מומלץ לגשת לטיפול מקצועי. טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) נפוץ מאוד לטיפול בחרדה חברתית, ובמהלכו מתבצעת עבודה על זיהוי דפוסי מחשבה ואמונות המגבירות את החרדה. במסגרת הטיפול לומדים אסטרטגיות התמודדות והרגעה, וכן מתרגלים חשיפה הדרגתית למצבים מעוררי חרדה, במטרה לבנות ביטחון ולצמצם את הפחד. בחלק מהמקרים טיפול תרופתי יכול לסייע, בכפוף להתייעצות ומעקב אצל פסיכיאטר/ית.
חרדה חברתית פוגעת באיכות החיים, ולכן חשוב לטפל בה. אם את או אתה סובלים מחרדה חברתית, אל תישארו לבד עם הקושי. אנחנו כאן עבורכם.