המכון הטיפולי בחברה הערבית נפתח בתחילת שנת 2022 כדי לתת מענה לכל מי שזקוק לתמיכה רגשית בשפה הערבית בכל רחבי הארץ, תוך התחשבות במאפיינים הייחודיים של האוכלוסייה וברקע האישי של כל מטופל ומטופלת. ניסיוננו במרכז אלה מראה כי הליווי הרגשי מסייע בעיבוד האבל ובהתמודדות האישית והמשפחתית עם אובדן פתאומי ועם משברי חיים, וכי הליווי והטיפול עשויים להיות קריטיים במקרים מסוימים.
בזכות תרומה שהתקבלה לאחרונה מקרן יהל ע"ש יהודה ליאון רקנאטי, נפתחו בימים אלה שתי קבוצות תמיכה במסגרת המכון הטיפולי בחברה הערבית עבור נערות שחוו אובדן במשפחה.
פאידה עבדאללה, מנהלת המכון הטיפולי בחברה הערבית, מספרת: "לכל אחת מהנערות יש סיפור משלה. אחת מהן איבדה הורה עקב מחלה, אחת איבדה קרוב משפחה בטביעה, כל אחת חוותה אובדן מסוג אחר והמשותף להן הוא שכולן נערות צעירות וכולן זקוקות לעזרה בעיבוד האובדן. במהלך המפגשים, המדריכה משתמשת בכלים טיפוליים שונים כמו קלפים, דמיון מודרך, מדיטציות ושיתוף. היא מגלה בהדרגה מה כל נערה מביאה, ולומדת מה יחזק את החוסן שלה ומה יעזור לה לסגור מעגלים ולהיפרד. יש חשיבות גדולה לציון הפרידה, אחרת האדם שהן איבדו יישאר נוכח בחיים שלהן כל הזמן באופן שימנע מהן את ההתקדמות. אנחנו מלמדות אותן לחיות עם האובדן, לא להתכחש לו, לקיים טקס פרידה ולהנכיח את האדם היקר שאיבדו.
"במקרים רבים החברה לוחצת להתקדם ולא מגלה סבלנות לתהליך האבל, ובקבוצות התמיכה יש לנערות את המקום לדבר על הגעגועים, לקבל לגיטימציה לרגשות שלהן, ובמקביל להבין שמותר להן לחיות, להתקדם ולהתפתח".
בשנים האחרונות, הנכונות בחברה הערבית לקבלת טיפול נפשי ורגשי הולכת וגוברת. גם מגפת הקורונה תרמה לכך כשפגעה, בין השאר, בבריאות הנפשית של האוכלוסייה – ובייחוד באוכלוסיות המוחלשות ממילא. אנו במרכז אלה נכונים תמיד להושיט יד למי שזקוק לעזרה ולתמיכה, להעניק ליווי רגשי ולסייע בהתמודדות עם אובדן ומשברי חיים.
עזרו לנו להמשיך לסייע, לחזק ולתרום לחוסן החברתי של כולנו – לחצו כאן לתרומה.