"הבת שלי, דניאל, שמה קץ לחייה. בניגוד למה שאפשר לחשוב, לדני לא הייתה שום היסטוריה של דיכאון. דני הייתה צעירה שמחה, מוכשרת, יצירתית ונבונה", סיפרה מיכל מרקוס על בתה, והוסיפה: "לאחר שירותה הצבאי נסעה עם חברה לדרום אמריקה, וכשחזרה למדה להיות הידרותרפיסטית. זמן קצר לאחר מכן החלה לעבוד בבריכת השחייה של בית אבות ותכננה להמשיך ללמוד באוניברסיטה. לדני היו חברים רבים, היא הייתה אהובה מאוד וניהלה חיי חברה עמוסים. אך לפתע, ללא שום סיבה נראית לעין, דניאל נפלה לבור שחור. היא ויתרה על עבודתה ותכניותיה ואיבדה את כל תשוקת החיים. כאילו לא ראתה יותר את האור שהיא מקרינה ומשדרת לכל הסובבים אותה".
לאחר מותה של דניאל, מיכל קיבלה טיפול נפשי ב"מרכז אלה", אשר לדבריה הציל אותה ועזר לה לבחור בחיים מלאים ומאושרים.
לפי נתוני משרד הבריאות, התאבדות היא אחת מסיבות המוות העיקריות בקרב צעירים. בישראל קיימת הערכה של כ-500 התאבדויות בשנה ובארגון הבריאות העולמי מעריכים שמספר ניסיונות ההתאבדות בעולם גדול פי עשרים ויותר ממספר המתאבדים. עוד ידוע כי שיעור הניסיונות האובדניים גבוה יותר בקרב בנות ונשים.
"מרכז אלה" מסייע לאנשים רבים שחוו אובדן מסוגים שונים, בין אם אובדן פתאומי כמו התאבדות ובין אם אובדן לאחר מחלה או סיבות אחרות. גם אם נסיבות האובדן משתנות, הכאב -תמיד שם. בני המשפחות שאיבדו את היקר להם מכל, נותרים המומים והם עשויים להיכנס למשבר עמוק, כשתהליך האבל הוא קשה מנשוא. המטפלים של מרכז אלה, אשר עושים עבודת קודש, מלווים את בני המשפחות במעטפת שלמה של תמיכה רגשית; אצלנו הם יכולים לקבל בין היתר טיפול פרטני, זוגי, משפחתי, ליווי רוחני או סיוע אחר כנדרש.
למרות הקושי הרב, מתוך הכאב והצער, נולדים לעתים גם רעיונות חדשים ומלאי תקווה.
כך מיכל מרקוס, אמה של דניאל ז"ל, הניעה יוזמה לאיסוף תרומות למען טיפול בצעירים בגילאים 16-25, למניעת התנהגות אובדנית בקרב צעירים שכואבים מבפנים וחשים רגשות כמו פחד, חוסר ביטחון, כעס או ייאוש. הטיפול יכול לעזור להם להתמודד עם הקשיים, לחפש פתרונות, ולהחזיר להם את התקווה – על כן היוזמה קיבלה את השם "יוזמת דניאל לתקווה".
לתרומה ליוזמה לחצו כאן וסייעו לנו להיות שם עבור צעירים הזקוקים לתמיכה נפשית.