עם סיומה של שנת 2021, רצינו לספר לכם הקוראים, איך נראה תהליך גיוס המשאבים לעמותה, מה הספקנו לעשות השנה ולאילו הישגים הגענו בזכותכם – התורמים והשותפים לדרך.
מה זה גיוס משאבים ואיך זה קורה?
גיוס משאבים זה התהליך שבאמצעותו העמותה מבטיחה את המשך פעילותה על ידי השגת מקורות מימון שונים. המטרה היא לייצר מגוון מקורות מימון על מנת להבטיח יציבות והמשכיות. לכן, בתקציב השנתי ניתן למצוא הכנסות מגוונות, ביניהן ממתן שירותים לגופים ממשלתיים כמו הרשות לזכויות ניצולי שואה, משרד הרווחה, או עיריות, אשר לרוב כרוכים בהשתתפות במכרז; ממתן שירותים לגופים פרטיים ועמותות אחרות, משיתופי פעולה עם גופים שונים וגם מתרומות שאנו מגייסים מקרנות, מחברות עסקיות שמקדמות מעורבות חברתית ומאנשים פרטיים.
אנו נעזרים בשירותים של חברה שמספקת לנו מידע על קרנות שאפשר לפנות אליהן ושמלווה אותנו בתהליך ככל שנדרש. בנוסף, יש לנו גם בארץ וגם בהולנד מועצה ציבורית המורכבת מאנשים מכובדים אשר מסייעים בפתיחת דלתות לעמותה אצל תורמים. במסגרת גיוס המשאבים אנו משתדלים לעדכן את התורמים על התקדמות הפעילות שעבורה תרמו באמצעות דיווחים, ניוזלטר ודיוור ישיר, וכמובן, לא שוכחים להודות להם מכל הלב על תרומתם.
התורמים שלנו
יש לנו תורמים בישראל ובחו"ל, ביניהם הולנדים אשר זוכרים את מרכז אלה בראשית דרכו כארגון ליוצאי הולנד, נוצרים אוהדי ישראל, ישראלים שמחוברים לעשייה שלנו בתחומים השונים, ואף אנשים מארצות הברית ומארצות אחרות.
יש תורמים ששומרים איתנו על קשר כבר שנים רבות, אשר מרגישים מחוברים לעשייה שלנו באופן אישי. כך למשל, תורמת מהולנד, אשר נהגה לתרום לעמותה מדי פעם, החליטה שאחרי פטירתה תעניק את העיזבון שלה למספר עמותות, וביניהם גם מרכז אלה.
בנוסף ישנן מספר קרנות פילנתרופיות בישראל, בהולנד ובעולם, אשר תורמות לעמותה לאחר קבלת פרויקט כתוב ומנומק מבחינה כספית. התחרות על המשאבים של קרנות אלו גדולה, כך שלרוב שיעור ההצלחה היא אחד לעשרים. גם למשרדי הממשלה בישראל יש קרנות שתורמות לנושאים שהממשלה רוצה לקדם, וניתן להגיש להן בקשה לתמיכה, אם פעילות העמותה מתאימה לקריטריונים.
השפעות הקורונה
לקורונה הייתה השפעה רבה על תחום גיוס המשאבים השנה. ראשית, נכנסו פרויקטים חדשים הקשורים לקורונה, כמו הטיפול בבני משפחותיהם של קורבנות המגפה וקו הסיוע שאויש על ידי המטפלים שלנו. הפרויקטים החדשים דרשו מציאת מקורות מימון חדשים, מה שהיווה אתגר.
אולם, גילינו שנושא הקורונה נגע בכולנו ולשמחתנו היו קרנות ותורמים שהחליטו להצטרף למאמצינו ותרמו למימון הפעילויות.
לצד התרומות הללו, יצאנו בחודש יוני האחרון במסע גיוס המונים למען טיפול בבני משפחות קורבנות הקורונה, מסע אליו הצטרפו 1,162 תורמים שהושיטו יד לסיוע למשפחות אלה וגייסנו כ-500,000 ₪! בזכות הכסף שנאסף בקמפיין, כיום אנו מעניקים למאות אנשים טיפול בחינם. המסע הזה היה מיוחד גם בכך שצוות העמותה ואנשים נוספים שהעמותה קרובה ללבם סייעו מכל הלב במאמץ הגיוס.
ראוי לשבח את יו"ר וחברי הוועד המנהל, משפחת שטרסברג ואת צוות מרכז אלה, שנרתמו למאמץ. בזכותם הגענו להישג המרגש. זה הוכיח לנו שגיוס משאבים זה משהו שכל אחד יכול לעשות מהמקום שלו, כל עוד יש את הרצון לכך.
לסיכום, גייסנו תרומות מתורמים פרטיים, ביצענו לראשונה קמפיין גיוס המונים, זכינו בארבעה מכרזים שהביאו לשיתופי פעולה חדשים, קיבלנו תמיכות ממספר גופים ממשלתיים והגשנו למעלה מ-70 בקשות לגופים ולקרנות.
עם סיומה של שנת 2021, אנו מבקשים להודות מכל הלב לכל השותפים ולתורמים שלנו. בזכות הסיוע שלכם אנו יכולים להמשיך להושיט יד לכל אותם אנשים הזקוקים לשירותינו. אנו מקווים כי תמשיכו לעמוד לצדנו גם בשנה הבאה!
לתרומות לחצו כאן.