"إذا الشعــب يومــا أراد الحيــاة, فلا بـــد أن يستجيب القــدر
ولا بـــد لليــــل أن ينجلـــي, ولابـــــد للقيـــــد أن ينكســـــر"
(ابو قاسم الشابي)
"כאשר העם ירצה בחיים, ודאי יגיב אז הגורל
ודאי תתפוגג אז האפילה, ודאי תישברנה אז השלשלאות"
(אבו קאסם אלשאבי)
בשנת 2012, עם הקמת מרכזי הסיוע לנפגעי עבירות המתה, החלה לראשונה הנגשת הטיפול בחברה הערבית. בתחילה למשפחות נרצחים ובהמשך גם למשפחות הרוגי תאונות דרכים ואנשים שנפטרו כתוצאה מהתאבדות.
במהלך עבודתי במרכז הסיוע לאובדן פתאומי בכפר כנא, הממומן ומפוקח ע"י משרד הרווחה, התרשמתי מהרצון ומהנכונות בחברה הערבית לקבל טיפול נפשי, דבר שלא היה כל כך מקובל בעבר. בתחילה היה מחסור במטפלים וביכולת להנגיש את הטיפול, ומטפלים אף הגיעו אל בתי המשפחות ולא רק קיבלו מטופלים בקליניקה.
ניתן היה לראות כי הטיפול הנפשי סייע בעיבוד האובדן, בהתמודדות עם מחשבות אובדניות ומחשבות נקמה ולעיתים גם סייע במניעת שפיכת דמים. הפידבק שקיבלנו מבני משפחות מרכזי הסיוע אשר קיבלו ליווי וטיפול מקצועי מעיד כי הרגישו שהם לא לבד עם הטראומה ששינתה את חייהם מקצה לקצה.
בנוסף, עם פרוץ משבר הקורונה קיבלנו פניות יזומות רבות לטיפול מצד אנשים שאיבדו את יקיריהם.
מתוך כל אלה, מצאנו לנכון להקים מכון טיפולי שיוכל לתת מענה לכל איש ואישה בחברה הערבית, בשפת אמם ותוך הכרת התרבות והמאפיינים הייחודיים.
ידוע כי לאחר משבר או אובדן, יש צורך ביד מושטת, אוזן קשבת, עיניים רואות ומישהו שיחזיק את התקווה שמחר דברים יכולים להראות אחרת.
לשם כך אנחנו כאן.
אנו מציעים טיפול נפשי לחברה הערבית על ידי מטפלים מקצועיים, שירות נגיש ומותאם תרבות לכל אחד ואחת, לכל מי שמחפש עזרה, הכוונה והתייעצות. הטיפול כרוך בתשלום עם אפשרות לסבסוד לאלו שחוו אובדן.
שירותינו כוללים טיפול רגשי, טיפול נפשי, אבחונים, מתן ייעוץ והדרכה להורים, למשפחות ולצוותים. ישנו מערך מטפלים מגוון הכולל פסיכולוגים, עובדים סוציאליים, מטפלים באומנות, פסיכותרפיסטים, מטפלים בדרמה, במוסיקה, פוטותרפיה ועוד, וכולם דוברי ערבית. המטפלים שלנו מקצועיים מאוד ואנו דואגים להתאים לכל אחד ואחת את המטפל המתאים ביותר.
אנו גאים באפשרות שלנו להתאים מענים לצרכים המגוונים, וללוות משפחות רבות המתמודדות עם אובדן. הצלחנו בעבר ואנו ממשיכים גם היום להנגיש טיפולים במקומות בהם אין קליניקה קרובה, תוך הכרה בכך שחלק מהאנשים מתגוררים בכפרים בהם התחבורה הציבורית אינה נותנת מענה מספק.
מתוך הניסיון שצברנו בעשר השנים האחרונות, אנו בוחרים להקים מכון טיפולי בחברה הערבית כדי לקדם את התפיסה שלנו שלכולנו מגיע לחיות ברווחה נפשית.
לקבלת סיוע לחצו כאן
لتلقي الدعم اضغط هنا