סדנאות חוסן לעובדים ולעובדות – מערך הסייבר, משרד מבקר המדינה ועוד...
קיימנו סדנאות לבנות השירות הלאומי של מערך הסייבר למטרת עיבוד רגשי של אירועי התקופה. במפגשים הבנות סיפרו איך עברה עליהן תקופת המלחמה עד כה, קיבלו כלים להתמודדות עם הקושי ויוצאות מהמפגש מחוזקות. התגובות היו מרגשות: המשתתפות העידו שהסדנה הייתה משמעותית עבורן, הן הרגישו שהארגון מכיר בתרומתן ושהזמן שניתן להן לעצירה ולשיתוף סייע להן בהתמודדות.
אנו ממשיכים בפרויקט סדנאות החוסן לנשים במשרד מבקר המדינה, שנוצר ביוזמת הממונה לשוויון מגדרי במשרד. הסדנאות נותנות מקום ותמיכה לעובדות הארגון הנושאות בנטל רב בעבודה ובבית, כשרבים מבני זוגן גויסו למילואים. ארגונים המעוניינים במענה רגשי מותאם לעובדים ולעובדות המתמודדים עם אתגרי התקופה, מוזמנים לפנות אלינו כאן.
לאחרונה קיימנו סדנה בת שני מפגשים לעובדי בנק דיסקונט ששבו ממילואים, במטרה לגשר על הפער שחווים העובדים בין תקופת המילואים לבין שגרת העבודה. סדנאות "באת הביתה" לשבים ממילואים נותנות מקום לחוויות שהעובדים עברו ומאפשרות להם לשתף, לשוחח, לאוורר את הלחצים והדאגות, ולדעת שהם לא לבד ויש מי שרואה אותם. לפרטים ולהזמנת סדנת "באת הביתה" לשבים משירות מילואים, לחצו כאן.
גם בנות הזוג שנשארו בעורף זקוקות לתמיכה, ולכן אנו מקיימים גם מפגשים לבנות הזוג. בקרוב יתקיים מפגש חוסן נוסף, בהמשך למפגש שהתקיים בחודש שעבר, לנשות משרתי המילואים ברכבת ישראל.
הרצאות מקצועיות
ב- 16.4.24 העבירה דינה דרור, עו"ס MSW ופסיכותרפיסטית במרכז אלה, הרצאה בכנס בריאות תעסוקתית בצל המלחמה של המשרד לבטיחות ולגהות. ההרצאה התמקדה בנושא שמירה על איתנות במצבי חירום, ולאחר מכן השתתפה דינה בפאנל מומחים וענתה על שאלות הקהל. בקהל נכחו כ-500 ממונות וממוני בטיחות במפעלים גדולים.
במהלך חודש אפריל קיימנו שני מפגשים בתחנה לטיפול זוגי ומשפחתי בנתניה בנושא אבל מורכב, לאור המקרים המורכבים של אובדן ושכול שהעובדות הסוציאליות מתמודדות איתם בתקופה זו. רונה אקרמן, עו"ס, פסיכותרפיסטית וסמנכ"ל קשרי חוץ במרכז אלה, העבירה למשתתפות הרצאה בנושא אבל מורכב בנסיבות טראומטיות וכן סדנה בנושא שמירה עצמית.
טראומה קולקטיבית: הרצאה לארגון מועצת תנועות הנוער בגרמניה
בזכות שיתופי פעולה קודמים עם מועצת תנועות הנוער והג'וינט, ארגון מועצת תנועות הנוער בגרמניה פנה אלינו כדי להבין את השפעת התקופה על החוסן הנפשי של אזרחי ישראל, ושל בני הנוער בפרט. ארגון זה אחראי על חילופי משלחות של בני נוער בין ישראל לגרמניה. נציגי הארגון ביקשו להבין את ההשלכות של השבעה באוקטובר ושל המלחמה על בני הנוער, על מנת להביא זאת בחשבון בעת קליטת המשלחת הישראלית בגרמניה. ההרצאה התקיימה בפני נציגי הארגון שהגיעו לישראל, ולאחר מכן התבקשנו להעביר הרצאה נוספת בזום לנציגים נוספים שנמצאים בגרמניה.
נושא ההרצאות היה טראומה קולקטיבית, עם התייחסות להשפעת המלחמה על בני הנוער ועל המפונים, וכן לתהליכים הפסיכולוגיים שעוברים עלינו כקולקטיב. "הדבר הכי משמעותי שעלה היה החשיבות של ההכרה", מספרת דינה דרור, שהעבירה את שתי ההרצאות. "כשאתה מכיר בטראומה של עם אחר או בסבל של אדם אחר, זה מאוד משמעותי. זה מאוד מתכתב עם התכנים של השואה, עם ההכרה בשואה של העם היהודי ועם התחושות שלנו אל מול הכחשת השואה. הבנתי עד כמה משמעותית ההכרה הזו גם עבור בני הנוער שמצטרפים למשלחת".
הכשרת ממונות רווחה בנציבות שירות המדינה
בעקבות הכשרה שקיימנו לממונות רווחה בנציבות שירות המדינה, הוחלט על קיום 3 ימי עיון נוספים עבורן בשלושה מוקדים בארץ. המשתתפות ייקחו חלק בשני מפגשי הדרכה נוספים, שמטרתם לחזק את תחושת המסוגלות שלהן ולסייע להן לתת מענה מיטבי לעובדים, עם דגש על טראומה, אובדן, שכול ושמירה עצמית.
טקס יום השואה
כמדי שנה, גם השנה ערכה עמותת מרכז אלה טקס זיכרון לשואה ולגבורה. השנה התקיים הטקס במוזיאון "אנו" בתל אביב, ובמסגרתו ניצולים, ניצולות ובני הדור השני הדליקו נרות זיכרון וסיפרו סיפורי הישרדות בלתי נתפסים, שקיבלו משמעות נוספת על רקע אירועי השבעה באוקטובר. בסיום הטקס, כשהקהל עמד על רגליו ושר בקול גדול את "התקווה", הורגשה באוויר העוצמה שבזכותה הגענו עד הלום, והשאירה בלבבות תקווה לימים טובים יותר.