חדשות, חידושים ועידכונים בניוזלטר של אלה

רוצים לקבל את הניוזלטר שלנו? מלאו פרטים

לא ספאם. ניוזלטר - הירשמו!

תודה רבה
הבקשה לא הגיעה... משהו לא תקין

הפנים האחרות והיפות של החברה הערבית

מרכזי סיוע

קשה להישאר אדישים לנוכח מעורבות החברה הערבית בקמפיין גיוס ההמונים של מרכז אלה למען משפחות הקורונה. "הפתעתי הייתה גדולה מההיענות המידית, המהירה והנדיבה שהייתה למיזם בקרב החברה הערבית"

עד לתחילת עבודתי במרכז הסיוע בכפר כנא, הייתי כמו כל אדם אחר ששמע על מקרי הרצח והאלימות בחברה הערבית. לא הבנתי אז את גודל התופעה, משמעותה והשלכותיה, העיקרית שבהן היא אובדן תחושת הביטחון שנוגעת לכל אחד ואחת מבני החברה הערבית.

נחשפתי למספר גדול של מקרי רצח דרך אמצעי התקשורת שהדגישו את גודל תופעת האלימות בחברה הערבית. בעקבות חשיפה זו, הרגשתי שאני טובעת ברגשות שליליים של חוסר תקווה וחוסר אונים, עד כדי כך שלא הצלחתי לראות את הצד החיובי שבחברה.

תחושות אלו קיבלו תפנית עת שנקראנו למיזם האחרון של מרכז אלה, קמפיין גיוס המונים עבור מתן טיפול בחינם למשפחות שאיבדו את יקיריהן למגפת הקורונה. הפתעתי הייתה גדולה מההיענות המידית, המהירה והנדיבה שהייתה למיזם בקרב החברה הערבית. פתאום נפקחו לי העיניים. הרגשתי כמה חשוב להאיר את הטוב שבחברה הערבית והתחלתי לראות את הפן החיובי שלה.

בעקבות זאת, התחלתי להבחין ביוזמות נוספות ובהתגייסות הגדולה למיזמים חברתיים והתנדבותיים רבים שלא הבחנתי בהם קודם. לדוגמא, מיזמים לגיוס כספים לפיתוח בתי חולים, מיזמים לתמיכה נפשית בחולי סרטן, בחולי סכרת ילדים, לפיתוח העסקים והתיירות בשוק העתיק בנצרת, עידוד קריאה, מיזמים משותפים של יהודים וערבים לעידוד אחדות דרך קונצרטים של מוסיקה קלאסית ועוד ועוד. כל אלה מעידים על תחושת אחריות חברתית שהולכת וגוברת בקרב החברה הערבית, בין אם ברמת יחידים ובין אם ברמה מוסדית.

בנוסף, נתגלו מול עיני ההתמודדות, גודל האמונה והכוחות של המשפחות שאני מלווה. גיליתי את התמיכה המשפחתית הרחבה לה הן זוכות - תמיכה נפשית, תמיכה בגידול ילדים, בהכנת ארוחות, בסידורים שונים ואפילו בתמיכה כספית.

להערכתי, ההתגייסות הזו הינה תוצאה של שילוב בין הערכים והחינוך שגדלנו עליהם, כמו נדיבות, הכנסת אורחים, כבוד ועזרה לזולת, לבין הרצון לקחת אחריות על חיינו, דרך תמיכה במוסדות החברה ובאוכלוסיות המוחלשות בתוכה. זאת לאור כשל המדינה לטפל בהיבטים אלה בחברה הערבית והזנחתם לאורך השנים.

כולי תקווה שהחברה הערבית תמשיך ותעמיק את המחויבות החברתית והערכית שלה לבניית חברה מלוכדת, חזקה, שוויונית ותומכת. כולי תקווה גם כי המדינה תשכיל לראות את הפנים החיוביות של החברה שלנו ותיקח אחריות על חיזוק החברה ועל המלחמה בתופעות השוליות השליליות שבה, אשר מקבלות את עיקר תשומת הלב הציבורית ומעוותות את פניה.

רק בדרך זו ניתן להבטיח חיים משותפים, שלווים, איכותיים ושוויוניים לכל אזרח במדינה.

מאת
נארימאן דיביני
עובדת סוציאלית, מרכז הסיוע כפר כנא
תודה רבה לך!
אופס... משהו השתבש בשליחת התגובה. נסו שוב מאוחר יותר
חזרה