מרכז ההפניות החדש יוצא לדרך
לאור הצורך הגובר והולך בטיפול נפשי וריבוי הפניות למשרדינו, אנו משיקים בימים אלה מרכז הפניות ארצי חדש הממוקם בבאר שבע, לטיפול ראשוני בכל הפניות המגיעות למרכז אלה. המרכז הוקם במטרה לענות בצורה מיטבית ומקצועית לכלל הפונים לקבלת סיוע ,לייעל את הטיפול בפנייתם ולהתאים באופן אופטימאלי את המענה הן בהיבט הפרסונאלי והן בהיבט הגיאוגרפי.
עמותת מרכז אלה מעניקה טיפול נפשי בכל רחבי הארץ, באמצעות כ-500 מטפלות ומטפלים מקצועיים. אנו מפעילים חמישה מכוני טיפול אזוריים רב תחומיים ומציעים טיפול נפשי פרטני, זוגי, משפחתי או קבוצתי. הטיפול הוא קצר מועד או ארוך טווח, אישי, עם בן או בת הזוג, עם בני משפחה נוספים או בקבוצה.
אנו יודעים כי עצם הפנייה לקבלת טיפול דורשת פעמים רבות משאבים נפשיים, ולכן חשוב לנו להקל על הפונים ולייעל את הטיפול בפנייתם ככל האפשר.
בהזדמנות זו נברך את מנהל מרכז ההפניות דוד אלמעלם, שהצטרף למשפחת מרכז אלה ויוצא אתנו לדרך החדשה והמרגשת!
כך תוכלו גם אתם לפנות אלינו מעתה:
טלפון מרכז ההפניות: 1-800-800-440
מייל מרכז ההפניות: PNIOTCENTER@ELAH.ORG.IL
לפניות כתובות בווטסאפ: 050-6644000
"שביל הרוח" שהגיע לסיומו
בימים אלה הגיע לסיומו קורס הכשרה בליווי רוחני במסגרת תכנית "בשביל הרוח" של מרכז אלה. הקורס נמשך שנתיים וכלל לימודי תאוריה והכשרה מעשית במרכז אלה, בבתי חולים, בבתי אבות ועוד. כל בוגרי ובוגרות התוכנית יעמדו בפני ועדת ההסמכה של העמותה לליווי רוחני על מנת לקבל את תעודת ההסמכה, ובתקווה שלאחריה יוכרו כמלווים רוחניים מוסמכים מן המניין.
בימים אלה, כשכולנו חווים טלטלה משמעותית הנוגעת בסוגיות מהותיות בחיינו, הליווי הרוחני עשוי לסייע לאנשים רבים להתמודד עם המשברים והמצוקות, להתחבר למשאבים הרוחניים שלא תמיד זמינים להם ולהשתמש בהם כמקור של כוח ותקווה.
כארגון המכיר בכוחו של הליווי הרוחני ובתרומתו הייחודית לאנשים המתמודדים עם אובדן ומשבר, אנו מקווים שיותר ויותר מוסדות וארגונים יכירו בחשיבותו ויעסיקו מלווים רוחניים מוסמכים.
הרצאה בבית החולים וולפסון
עוד לפני פרוץ המלחמה נבחרה עמותת מרכז אלה כספק בלעדי למתן סיוע נפשי לעובדות ולעובדי מערכת הבריאות, במסגרת תכנית "לבריאות" למניעת שחיקה. מאז השבעה באוקטובר העברנו עשרות הרצאות והכשרות לעובדים ולצוותי הנהלה במערכת הבריאות, והחודש הועברה הרצאה נוספת בפני צוות עובדי בית החולים וולפסון. אירועי המלחמה הגדילו את נפח העבודה בבתי החולים ודלדלו את ה"מחסנים" הרגשיים. ההרצאה שמה דגש על הלגיטימציה שבפנייה לטיפול ועל כוחן של התערבויות יזומות להגברת החוסן הרגשי.
התערבויות חירום בחברת החשמל
עובדי חברת החשמל התמודדו בחודשים האחרונים עם אובדנים של חברים לעבודה. רבים מהם עובדים בעבודה חיונית תחת סיכון, ובחברה הרגישו צורך לתמוך בהם ולסייע בחיזוק החוסן הנפשי. במהלך חודש יוני הנחינו שתי קבוצות בחברת החשמל בבאר שבע, בהן ניתן מקום לשיח על אובדן החברים ולהשפעתו על התחושות בעבודה. הקבוצה אפשרה לעובדים להביע את רגשותיהם, ולצד זאת חיברה אותם למשאבים: עבודה בצוות, תחושת החיוניות, החשיבות והמשמעות שבעבודתם. עצם העובדה שמקום העבודה רואה אותם כבני אדם ודואג לרווחתם הנפשית תורמת מאוד לחיזוק תחושת הביטחון, השייכות, המחוברות ולכך השפעה ישירה על חוסן האישי של המשתתפים.
הכשרות ומעטפת חוסן לתנועות הנוער
אנו ממשיכים בשיתוף פעולה עם מועצת תנועות הנוער, בתוכנית של סדנאות למדריכים הצעירים, ל"שינשינים", לרכזים ולבעלי תפקידים נוספים. הסדנאות כוללות מתן ידע וכלים תוך חיזוק תחושת המסוגלות של בעלי התפקידים נוכח העבודה עם אוכלוסיית הדרום, בדגש על יישובי העוטף.
והיינו גם בכנסת...
עבודתם של רשמות ורשמי הפרוטוקול בכנסת לא מושכת בדרך כלל תשומת לב, אך מדובר בעובדות ועובדים שנחשפים לתכנים קשים ומורכבים על בסיס יומיומי. מאז השבעה באוקטובר תיעדו הרשמות והרשמים פרוטוקולים של מפגשים עם משפחות חטופים ומשפחות שכולות, נכחו בוועדות שהתאפיינו בעוצמות רגש מאוד גבוהות ונחשפו לתכנים חסויים ורגישים.
דינה דרור, עו"ד MSW ומרסלה ציון, עו"ס MSW ממרכז אלה העבירו לצוות הרשמות והרשמים, המונה כ-40 אנשים, הרצאה בנושא איתנות בשגרת חירום וטראומה משנית, וכן הנחו שני מעגלי שיח שנמשכו כשעתיים. בשיחות עלו נושאים הקשורים לקשר בין העבודה לבין חיי היום יום, לכוחות ולמשאבים הנדרשים בעבודה, וכן לעצם ההכרה בתפקיד המורכב שנותר לעתים שקוף.
מפגש זום למטפלים חדשים
כחלק מפעילות מחלקת משאבי אנוש של מרכז אלה, קיימנו החודש מפגש אוריינטציה ראשון מסוגו למטפלות ומטפלים עצמאיים חדשים. מטרת המפגש הייתה להעמיק את תחושת השייכות והחיבור לעמותה, להכיר טוב יותר את העמותה ואת העשייה שלה, לתת ערך מוסף ולהרחיב את ארגז הכלים המקצועי באמצעות הרצאה של רונה אקרמן, עו"ס וסמנכ"ל קשרי חוץ ופיתוח עסקי במרכז אלה, בנושא חוסן. "עם סיום המפגש, שהסתיים ברוח של תקווה ואופטימיות, התוודענו שוב לחדשות עצובות שבישרו על הירצחם של 4 חטופים", מספרת איילת פומרנץ, מנהלת משאבי אנוש במרכז אלה. "המציאות לא משאירה מקום לספק כי השליחות שלנו להעניק תמיכה נפשית ולחזק את החוסן בחברה הישראלית חשובה היום יותר מתמיד".
מפגש עם סטודנטים לעבודה סוציאלית
מחלקת משאבי אנוש של מרכז אלה התארחה במרכז לפיתוח קריירה באוניברסיטת בן גוריון בנגב, שם התקיים מפגש עם סטודנטים לתואר ראשון ושני בעבודה סוציאלית. במהלך המפגש הוצגה בפני המשתתפים הפעילות של מרכז אלה, וכן פרויקטים מיוחדים ומשרות רלוונטיות. במסגרת פאנל עם נשות מקצוע ממרכז אלה, הסטודנטים שאלו שאלות ולמדו על היתרונות הרבים בעבודה בעמותה – גיוון, אתגר, גמישות, התפתחות מקצועית ועוד.
מנהלת יוצאת, מנהלת נכנסת
בימים אלה נפרדת מרגו מויאל מתפקידה כמנהלת תכנית הסיוע למשפחות שחוו אובדן פתאומי, אותו מילאה במשך כ-7 שנים. מרגו הייתה ועודנה דמות משמעותית במרכז אלה והיא משאירה אחריה מורשת של יידע מקצועי, עשייה אינטנסיבית, תמיכה ונתינה. מרגו תמשיך ותשתף פעולה עמנו גם בעתיד. מי שתיקח על עצמה את המשימה המאתגרת של ניהול מרכזי הסיוע היא נארימן דיביני, עו"ס ומנחת קבוצות במרכז אלה, בעלת ניסיון עשיר בעבודה במרכזי הסיוע. נאחל לשתיהן הצלחה בדרך החדשה!