חדשות, חידושים ועידכונים בניוזלטר של אלה

רוצים לקבל את הניוזלטר שלנו? מלאו פרטים

לא ספאם. ניוזלטר - הירשמו!

תודה רבה
הבקשה לא הגיעה... משהו לא תקין

לקבל כוח כדי לתת כוח

חוסן וחירום

במסגרת פרויקט מיוחד הוזמנו צוותים מקצועיים המטפלים בקשישים יום-יום לקחת פסק זמן מהעשייה המאתגרת, ולהשתתף בסדנאות חוסן שנבנו במיוחד עבורם. התוצאות היו מפתיעות

ברחבי הארץ פזורים מרכזי יום, המשמשים כמסגרות אליהן מגיעים קשישים רבים כדי ליהנות מפעילויות חברתיות ותעסוקתיות, להשתתף בקבוצות תמיכה, להתעמל, לקבץ ייעוץ גריאטרי ועוד. במרכזי היום עובדים צוותים מקצועיים שדואגים שכל זה יקרה. אותם אנשי מקצוע, המגיעים מתחומים שונים ומגוונים, דואגים לתת לקשישים את התמיכה לה הם זקוקים, במסירות, באכפתיות וברגישות.

אבל גם הם עצמם זקוקים לתמיכה.

במסגרת פרויקט מיוחד שיזמה עמותת מטב, המפעילה מרכזי יום ברחבי הארץ בשיתוף עם העיריות והמועצות המקומיות, אנו במרכז אלה בנינו סדנאות חוסן ייחודיות לעשרים צוותים מקצועיים המטפלים בקשישים. כל סדנה נבנתה משלושה מפגשים, וכל מפגש הוקדש לנושא אחד משמעותי: הכרה ותוקף לעבודת הצוותים בתקופת הקורונה, ועיבוד חוויות רגשיות; חיזוק תחושת המסוגלות בהתמודדות עם מצבי אובדן ושכול; והעצמת תחושת החוסן ברמת הפרט וברמת הצוות.

בעוד רובינו חזרנו לשגרת חיים הרגילה שאחרי מגפת הקורונה, במרכזי היום הקורונה עדיין נוכחת: קיימת חובת חבישת מסכה, מתקיימות בדיקות פי.סי.אר תכופות, וגם הטראומה של תקופת המגפה מורגשת באוויר. הקשישים, וגם הצוותים המטפלים בהם, הושפעו באופן משמעותי מהקורונה ונאלצו להתמודד עם תחושה של חוסר ודאות, חוסר יציבות, תחלופה גבוהה של אנשי צוות ומקרי מוות רבים.

דינה הרץ, מלווה רוחנית מוסמכת מירושלים, הנחתה מספר קבוצות במסגרת הפרויקט ומספרת על צמא גדול מאוד לשיתוף ולתמיכה בקרב הצוותים המטפלים: "התחושה היא שיושב להם המון על הלב, ואין כל-כך מקום להוציא את זה. הם מאוד עסוקים, הם עובדים בצוות, וזה לא תמיד פשוט לשתף אחד את השני בקשיים. כשיש מישהו מבחוץ שמארגן את זה, בתמיכה של מנהלת המועדון, הם מרגישים שיש להם גיבוי. גם המנהלות עצמן דיברו על הקושי של העשייה הבלתי פוסקת, בלי רגע לעצור ולעכל את מה שקורה".

תוכן המפגשים נע בין שיתוף הדדי, שיח על נושאים מורכבים כמו התמודדות עם מוות של מטופל וכן תרגילי נשימות, מדיטציה ודמיון מודרך במטרה לשחרר ולהפריד בין העבודה לבין הבית והמשפחה. "אנחנו לא עוזרים לאף אחד אם אנחנו לוקחים את הדברים האלה הביתה", מסבירה דינה.

הפרויקט הוגדר כהצלחה: המשתתפים והמשתתפות הביעו צורך גדול בשיתוף ובתמיכה וביקשו לקחת חלק בפגישות נוספות. כמו כן הביעו המשתתפים את הערכתם הרבה לעמותת מטב, שראתה לנגד עיניה את רווחתם הנפשית ומצאה לנכון לתמוך בהם ולחזק אותם באמצעות סדנאות החוסן.

בימים אלה נבדקת האפשרות להרחיב את הפרויקט למרכזי יום נוספים, במטרה להגיע לכמה שיותר צוותים המקדישים את חייהם לטיפול ביקירינו, ולהעניק להם רווחה נפשית וכוח להמשיך במשימתם החשובה.

No items found.
תודה רבה לך!
אופס... משהו השתבש בשליחת התגובה. נסו שוב מאוחר יותר
חזרה