תכנית מרכזי הסיוע של משרד הרווחה והביטחון החברתי מסבסדת ליווי ותמיכה נפשית למשפחות שחוו אובדן על רקע התאבדות, רצח ותאונות דרכים. אך מסתבר שחוץ מהמשפחות עצמן, גם הצוות המקצועי שמלווה אותן זקוק, לעתים, לתמיכה. מרווה דיאב, עו"ס במרכז אלה העובדת במרכז הסיוע בכפר כנא ופוגשת משפחות שכולות על בסיס יומיומי, מספרת: "לאחרונה פנה אלינו מנהל לשכת הרווחה של כפר בענה, בעקבות רצף של אובדנים בקרב שתי משפחות יריבות בכפר. 3 מקרי רצח אירעו בכפר בטווח של 24 שעות, ואדם נוסף נפטר מפצעיו כמה ימים לאחר מכן. עובדי הרווחה של הכפר פוגשים את המשפחות ברגעים הראשונים של המשבר, וזה כרוך בהתמודדות לא פשוטה גם עבורם".
בעקבות פנייתו של מנהל הרווחה הוקמה סדנה ייחודית להתערבות במצבי משבר, אותה מעבירות עו"ס מרווה דיאב ועו"ס סוג'וד חטיב ממרכז אלה במטרה לסייע לעובדות מחלקת הרווחה להתמודד עם הקושי הרגשי בעבודתן, ולהעניק להן כלים מקצועיים. הסדנה כוללת חמישה מפגשים, מתוכם נערכו כבר שלושה. גם כאן, כמו בכל הסדנאות המקצועיות של מרכז אלה, הותאמה הסדנה לנסיבות הייחודיות ולמשתתפות בה, שהן נשות מקצוע בעצמן: "עבדנו המון לקראת הסדנה והכנו ביסודיות את המפגשים, כדי שנוכל לתת למשתתפות כמה שיותר כלים להתמודדות. כל מפגש נמשך שעה וחצי". מרווה מספרת שיש חשיבות רבה לקיום המפגשים בשפה הערבית, ולהעברת החומר המקצועי בערבית. "המשתתפות ציינו את זה לטובה. קל יותר להבין ולזכור את החומר כשהוא מועבר בשפה שלך", היא מסבירה.
"גילינו שיש צורך אמיתי בכלים להתמודדות עם מקרים של אובדן. אמנם מדובר באנשי מקצוע, אבל לא כולם נחשפים לזה בעבודה השוטפת, וזה נושא מורכב ומאתגר. להיכנס למשפחה שחוותה אובדן זה לא פשוט", היא מוסיפה. הסדנה עדיין לא הסתיימה, אבל התגובות מצביעות על כך שהמפגשים מסייעים מאוד למשתתפות: "כבר במפגש הראשון קיבלנו פידבקים מצוינים, המשתתפות יצאו בתחושה טובה. עצם העובדה שמישהו ראה אותן ואת הקושי שלהן, שיפר את ההרגשה שלהן. המפגשים הבאים היו טעונים יותר – הן שיתפו חוויות מאוד אישיות שהחזירו אותן לרגעים בהם הן עצמן חוו אובדן וזה היה מאוד מציף, ועם זאת כשהמפגש הסתיים הן יצאו בתחושת סיפוק והודו לנו מאוד".